Internet/bredband

Viktig information:

På årsstämman våren 2024 röstade föreningen igenom en proposition som innebär att föreningen tecknat ett gemensamt gruppavtal med Telenor. Detta avtal täcker samtliga lägenheter i föreningen och kommer debiteras via hyresavin. Det nya avtalet träder i kraft runt årsskiftet 2025-01-01.

Avtalet innebär att samtliga lägenheter kommer få följande avtal:
Pris: 125kr/mån
Hastighet: 500/500Mbit/s
Hårdvara: Wifi6 router ingår och skickas utan kostnad

De boende som har befintliga avtal hos Telenor idag kommer automatiskt att gå över till det nya avtalet och priset. Önskas högre hastighet (1000/1000Mbit/s) så går det bra att lägga till via Telenor, mot en extra kostnad.

Det går fortsatt bra att ha sitt bredband via Tele2 via koax uttaget även efter att det nya avtalet träder i kraft, men du kommer då debiteras för dit Tele2 bredband + 125kr för Telenor gruppavtalet.

Beslutet att teckna detta gruppavtal togs för att avsevärt minska bredbandskostnaden för föreningens medlemmar.

Vid eventuella frågor kring det nya avtalet och övergången till detta, kontakta styrelsen.


I övrigt har förening har två sorters infrastruktur för snabbt bredband:

Både Telenor och Tele2 erbjuder olika hastigheter till olika prisnivåer.

Vår förening har genom HSB dessutom särskilda rabatter hos både Bredbandsbolaget och Tele2, och för exempelvis studenter kan denna rabatt göras ännu större.

Vilket alternativ som är bäst är mest en fråga om vad du har för behov, vilken teknik du föredrar, och vad du vill betala. Kontakta alltid operatörerna själv för aktuellt utbud, prisläge och eventuella nytillkomna rabatter!

Obs! Uttag för el, bredband, TV och telefoni ska inte tas bort i samband med renovering eller annat. Alla våra medlemmar har rätt till samma basutbud, och det gäller även framtida lägenhetsinnehavare.