HSB-medlemskap, rabatter och nycklar

Medlem i bostadsrättsförening är den som äger del (d.v.s. oftast en lägenhet) i föreningen, och HSB:s medlemsavgift täcks av brf:ens egen medlemsavgift. Eftersom Brf Överås är en HSB-förening, så är du som medlem i Brf Överås också medlem i HSB.

Som HSB-förening får vi också professionell service och hjälp av HSB
för att hålla vår ekonomi och förening samt alla dess delar i bästa möjliga skick.

En annan av många fördelar med HSB-medlemskapet att det ger dig tillgång till:

HSB-PORTALEN

Genom att logga in på Portalen får du tillgång till en uppsjö av tjänster och information rörande ditt medlemskap och din bostad. Här kan du till exempel hitta registerutdrag och information om pantsättningar, se uppgifter om din bostad, eventuellt bosparande, avtal, intresseanmälningar på andra bostäder, hålla koll på dina avgiftsinbetalningar och eventuella felanmälningar, titta på ekonomi- och föreningsdokument samt mycket annat. Portalen är också i sin utökade form ett viktigt verktyg för Styrelsens arbete med föreningen.

hsbCrop

Medlemskap i HSB möjliggör också bl.a. vissa erbjudanden;
när detta skrivs erbjuds till exempel:

”Du har som HSB-medlem har alltid 20 % rabatt på Flügger färg-produkter och Fiona-tapeter samt
10 % på övrigt sortiment i samtliga 160 Flügger-butiker i landet”.

”Sunfleet bilpool erbjuder ett klimatsmart och bekvämt alternativ till egen bil. Du slipper det jobbiga och behåller friheten. Inga trängselskatter, dyra försäkringar eller verkstadsfakturor, men en möjlighet att enkelt boka en säker bil när behovet dyker upp, och du behöver bara betala för den tid du faktiskt kör. Som medlem i HSB erbjuds du att prova på i fyra månader utan månadsavgift”.

För aktuella erbjudanden, vänligen besök HSB:s hemsida.

Nycklar

Behöver du en kopia på din lägenhetsnyckel? Se då till att kopian liksom originalet är en ASSA-nyckel! Den bör också tillverkas utefter den s.k. huvudkoden för nyckeln (inte slipas för hand efter originalet som vissa gör). Göteborgs lås- och nyckelverkstad AB uppfyller dessa kriterier, ligger nära vår förening och ger dessutom våra medlemmar rabatt. De finns på Ånäsvägen 6D vid Redbergsplatsen.