Överåsbladet – Mars 2023

Håll våra gemensamma ytterdörrar stängda
Vi vill ogärna ha oönskade skadedjur eller oinbjudna gäster i våra fastigheter och styrelsen vill åter igen påminna om att hålla dörrar stängda. Se till att soprums- och källardörrar stängs igen ordentligt om det är problem med dörrar kontakta styrelsen så får vi felanmälan och åtgärda de.

Cyklar
Vi rensade cyklar som inte tagit bort snöre enligt tidigare infobrev och hittills har några hört av sig och fått tillbaka sin cykel. Den 31 mars är sista dagen att höra av sig om någon saknar sin cykel som rensats från cykelförråden därefter kommer vi inte ansvara för de.

Fasadtvätt
Vår fasadtvätt avslutad och vi tycker att det ser mycket trevligare ut nu. Det tog lite längre tid än planerat på grund av väder och ytterligare utrustning som behövdes då lift inte nådde fram på alla platser. Tyvärr går vissa fläckar inte bort då de är ingrodda i fasaden, till exempel under balkongerna på femkampsgatan 2–6 men vi är ändå nöjda med resultatet.

Vårstäddag
Vårens städdag är planerad till lördagen den 22 april kl. 10:00. Vi träffas vid hobbyrummet, gaveln vid Femkampsgatan 2. Det brukar vara ett uppskattat och trevligt tillfälle att träffa andra föreningsmedlemmar och tillsammans göra våra fastigheter och omgivningar mer trivsamma. Varmt välkomna!

Årsstämma
Årsstämma är planerad att hållas tisdagen den 23 maj. Motioner till styrelsen bör inkomma senast 31 mars.

OVK-besiktning
OVK-besiktning föreningen har fått in offerter och tagit beslut om att Qsec får uppdraget för OVK-besiktningen hos oss. Planerat startdatum är 17/4 varje lägenhet ska meddelas 7–10 dagar innan besök är den information vi har just nu. Innan OVK-besiktningen bör varje lägenhetsinnehavare se över skicket på spiskåpan och filtret. Om dessa inte är rengjort på en längre period ska dessa rengöras innan besiktningen. På baksidan av bladet följer kortare tips på tillvägagångssätt.

Rengöring av spiskåpa
Innan OVK-besiktningen bör varje lägenhetsinnehavare se över skicket på spiskåpan och filtret. Om dessa inte är rengjort på en längre period ska dessa rengöras innan besiktningen. Observera att det kan skilja lite beroende på vad för typ av fläkt man har. Är man osäker så dubbelkolla i instruktionsboken om du har en sådan.

1. Börja med att plocka ner fettfiltret. Lägg det i diskhon tillsammans med varmt vatten och diskmedel, låt ligga en stund. Skölj sedan noggrant med varmt vatten och låt det sedan torka.

2. Under torktid kan man påbörja rengöring av själva kåpan och motorenheten som brukar sitta strax bakom filtret. Lossa strömkontakten, och vrid spännhakarna som håller motorenheten på plats. Plocka ner motorn och plocka isär sidogallren samt fläkthjulet. Torka av motorenheten samt sidogallren och fläkthjulet med en mjuk, lätt fuktad trasa. OBS, se till att själva kontaktdelarna och motorn inte blir blöta. Montera sedan tillbaka sidogallren samt fläkthjulet.

3. Rengör sedan fläkten invändigt med mjuk trasa, varmt vatten och diskmedel.

4. Montera sidan tillbaka motorenheten samt fettfiltret.

Notera att fettfiltret ska rengöras minst varannan månad vid normal användning för att det ska fungera effektivt. Fläktens insida, sidogallren och fläkthjulet ska rengöras minst två gånger per år.

 

Hälsningar Styrelsen

Comments are closed.