Överåsbladet: Augusti 2014

Blixtnedslaget och förändringar i tidplan för hissrenovering

Vi drabbades ju som bekant av ett blixtnedslag i en av våra fastigheter för några veckor sedan vilket slog ut hissar, kodlås takfläktar och mycket annat. När det gäller hissarna så är alla nu igång igen men vi har på grund av detta varit tvungna att justera tidplanen för moderniseringarna något. Hissmoderniseringarna kommer nu att starta med de hissar som drabbades värst av blixtnedslaget och först ut är hissen vid Femkampsgatan 3A eftersom att denna fortfarande inte fungerar fullgott. Preliminärt så kommer hissarna att moderniseras enligt följande schema:

  • Vecka 38-39: Femkampsgatan 1A
  • Vecka 40-41: Femkampsgatan 3A
  • Vecka 42-43: Femkampsgatan 1B
  • Vecka 44-45: Femkampsgatan 2B
  • Vecka 46-47: Femkampsgatan 3B

Under de två veckor som det tar att modernisera varje hiss så kommer den att vara ur drift, det vill säga man får ta trapporna istället för att åka hiss.

unnamed

Förutom hissarna så är fem av de takfläktar som sköter ventilationen av badrum och kök ur funktion. Detta gäller samtliga tre fläktar vid Femkampsgatan 1-3 och en fläkt vardera i övriga hus. Några av dessa fläktar kommer att repareras och andra kommer att bytas. Vi försöker se till att detta sker så snart som möjligt men kan tyvärr inte ge något exakt datum. Detsamma gäller kodlåsen som kommer att bytas ut så snart vår leverantör har fått hem all utrustning.

recycling[1]

Påminnelse om sopsortering – VIKTIGT

Nu i veckan fick vi återigen meddelande om att matavfallet var felsorterat. Matavfallskärlet innehöll då bl.a. plast och metallskräp och därför vägrade Renova tömma kärlet. Detta leder till problem och ökar även våra kostnader så snälla var noga med sorteringen i våra soprum!!

Andrahandsuthyrning

För den som hyr ut sin lägenhet i andra hand gäller att bostadsrättsinnehavaren ansvarar för att andrahandshyresgästen beter sig i enlighet med de regler som gäller i föreningen (sopor, trivselregler etc). Alla andrahandsuthyrningar ska godkännas i förväg av styrelsen. Exempel på godkända skäl för uthyrning är studier eller arbete på annan ort en tid, arbete utomlands eller att prova på ett sammanboende. Se vår hemsida andrahandsuthyrning.

Trädgårdsgruppen

Varje måndag kväll kl 19.30 träffas trädgårdsgruppen för informella ”arbetsmöten” vid rabarberplantorna/grillplatsen på Femkampsgatan. I mån av tid och lust utförs småpyssel i trädgårdarna runt våra hus. Alla intresserade är mycket välkomna att dyka upp och bidra!

Höstens städdag

Lördagen den 4 oktober är det dags igen! Då infaller höstens gemensamma städdag. Vi träffas klockan 10:00 på vändplanen vid Femkampsgatan, ju fler vi är desto roligare blir det och desto mer kan vi åstadkomma! Kom och dra ditt strå till stacken och umgås med grannarna. Vi bjuder på kaffe, kanelbullar och korv! Container kommer som vanligt också finnas på plats i samband med städdagen.

 

host

Comments are closed.