Överåsbladet januari 2012

Sopor

Sopor är det som ställer till mest problem i vår förening, överlag sköts soprummen väl men med få undantag. Dessa undantag ställer dock till stora problem då våra kärl precis är anpassade för antalet boende, och så fort någon ställer något annat (emballage till tv-apparater och byggavfall till exempel) så kollapsar hela systemet, vilket drabbar alla i föreningen, dels genom allmän
otrevnad och genom att extratömningar kostar dyra pengar.

Därför vill vi återigen påminna om vad som gäller:

  • Annat skräp än hushållssopor får man själv köra till tippen (6 gratislämningar om året!), eller spara i sitt förråd tills container finns på plats i samband med våren och höstens städdagar.
  • Nu är det extra noga att sortera viktigt med källsortering då grovsoporna (de grå behållarna) vägs och vi betalar utifrån vikten.
  • Går locket inte att stänga? Då tömmer inte sopgubbarna kärlet, ta med dig soppåsen och släng i ett annat soprum om det är fullt i ditt ordinarie.
  • Block 2 har haft extra besvärligt med grovsoporna då de grå kärlen inte verkar ha räckt till och vi har därför satt in ett till kärl för grovsopor. För att få plats varit tvungna att ta bort wellpapp-sorteringen där, de boende i detta hus får gå till något av de övriga husens soprum för att slänga sina kartonger.
  • Luktar dina sopor för äckligt för din lägenhet? Då luktar de garanterat för äckligt för dina grannar också. Det är absolut förbjudet att ställa ut sopor i trappuppgången i väntan på att man ska ner till soprummen.

Underhåll
2011 har präglats av underhållsarbeten. Följande projekt är gjorda:
Termostaterna är klara, och likaså fasaderna. Entréerna har fått
nya lampor och nummerskyltar, och de entréer som har trappor har
blivit upprustade då stenarna suttit löst.

Nya styrelsemedlemmar
I år behöver styrelsen flera nya medlemmar. Känner du dig intresserad av att vara med och påverka vår förening och att lära känna dina grannar mer, så tveka inte att höra av dig till valberedningen: Ann Wahlström, Ann.Wahlstrom@sj.se,
Femkampsgatan 2B. 2012 kommer att bli ett mycket lugnare år än 2011. Allas erfarenheter är intressanta och är du helt nybörjare är det absolut inget problem! Välkomna!

Vi i styrelsen hoppas att alla haft en härlig jul och nyår och nu är
redo för ett nytt spännande år!

Comments are closed.