Överåsbladet – april 2019

Städdag: Nu är det snart dags!
Lördag den 4 maj är det dags för vårens städdag för alla oss som bor i föreningen. Vi träffas kl. 10 utanför Femkampsgatan 2. Det är bra om så många som möjligt dyker upp för att göra våra gemensamma ytor rena och fina.
Ju fler som är med desto snabbare är vi klara! Och ju mer och bättre vi kan göra denna dag desto finare blir våra gemensamt ägda fastigheter. (Så ökar vi både värdena på våra lägenheter och håller nere månadsavgifterna)!
En sopcontainer kommer också finnas på plats under helgen till allas förfogande. Enligt tradition bjuder föreningen på mat och fika efter arbetet.

Detta ska göras:
– Städa soprum
– Göra rent bastun
– Rensa sly
– Rensa städskrubbar och vindsutrymmen
– Ta ut utemöbler, göra iordning grill
och grillplats.

Kom på städdagen – få en brandvarnare:
Som en del i vårt brandskyddsarbete kommer
styrelsen dela ut brandvarnare till de som kommer
på städdagen och behöver en.

Badrumsrenoveringar och golvbrunnar
Det finns en del att tänka på när man gör renoveringar i lägenheten. Exempelvis är det bra att känna till att insidan av lägenheten är lägenhetsinnehavarens ansvar – förutom golvbrunnen. Givet att denna inte flyttas, redan har flyttats, eller byts ut av icke-godkänd/ej av styrelsen utsedd entreprenör.
Om din golvbrunn inte har bytts sedan renoveringen 1989 och du tänker renovera badrummet så måste brunnen bytas p.g.a. nya standardkrav.
För mer info, se föreningens hemsida brfoveras.se.

Köksrenoveringar och köksfläktar
En annan bra sak att känna till är vad som gäller vid byte av fläkt. Det är inte tillåtet att använda en aktiv fläkt kopplad till ventilationen, en s.k. utsugs-/frånluftsfläkt, då det riskerar att skapa obalans i vårt ventilationssystem och kan leda till att os, smuts och flott kommer in i andra ventiler och andras
lägenheter. Det är medlemmarnas ansvar att ta reda på och se till att deras fläktar är av lämplig sort. För mer info, se föreningens hemsida brfoveras.se.

Hemförsäkringar och bostadsrättstillägg
Visste du att lägenhetsdörrarna i vår förening är säkerhetsdörrar och att detta kan innebära en lägre kostnad för din hemförsäkring? Eller att vi genom föreningen inte har några kollektiva hemförsäkringar, rabatter eller tillägg på detta område, vilket betyder att du som lägenhetsinnehavare, eventuell andrahandshyresgäst eller inneboende får stå för era egna försäkringar?
För mer info, se föreningens hemsida brfoveras.se.

Årsstämman 2019
Styrelsen påminner om årsstämman den 22 maj 2019. Kallelse och handlingar kommer snart i era brevinkast.

Vänliga hälsningar,
Styrelsen

Comments are closed.