Överåsbladet: December 2013

TACK FÖR DIN HJÄLP PÅ STÄDDAGEN!

Lördag den 19e oktober hade vi städdag. Det var en härlig gemensam insats och otroligt bra uppslutning! Vi målade gemensamma ytor, bar in möbler, fällde träd, flyttade buskar, krattade löv, städade soprum, och ordnade med stenar. Vi från styrelsen vill tacka er alla för en riktigt bra insats och härlig stämning! Vi vet ju alla att det finns roligare saker att göra, men med lite fika och en härlig inställning fick vi mycket gjort tillsammans! Det är alltid lika roligt att se att så många kommer och är intresserade av att våra omgivningar blir fina.

Titta på bilder från städdagen 

 

budgetcalculator

BUDGET 2014

Vi i styrelsen har i samråd med HSB fastställt budget för 2014 och då beslutat att höja avgifterna med 2%. Detta för ta höjd för ökade driftkostnader så som vatten och fjärrvärme. Den nya avgiften kommer att börja gälla fr.o.m. januari 2014.

 

SKALL VI BYTA SAKER MED VARANDRA?

Vi har väl alla saker liggande i källare och förråd som vi har tröttnat på utan att de för den skull är trasiga eller på annat sätt uttjänta. Det kan handla om allt från böcker eller filmer som man inte vill läsa eller se om till porslin man har tröttnat på eller leksaker som barnen inte längre vill ha. Vore det inte roligare att ge dessa ting ett nytt liv genom att ge bort dem till dina granner istället för att de bara ligger och samlar damm?

Det tycker i alla fall vi. Så vi har därför satt upp ett par sakbytarhyllor. Hyllorna står placerade utanför torkrum 2 i källarutrymmet mellan Femkampsgatan 2A och 2B. Hittar du något på hyllorna som du behöver eller vill ha så är det helt fritt fram att ta! Och om du vill bli av med något som du tror att dina grannar skulle ha uppskatta så är det fritt fram att ställa dit.

Kravet är att det du ställer på sakbytarhyllorna skall vara helt, rent och välfungerande. Det får inte heller vara så skrymmande så att det inte får plats.Tänk dock på att bara ställa dit saker som du tror att någon vill ha. Tumregeln är att: Saker som du inte skulle kunna sälja på en loppmarknad eller Blocket hör inte heller hemma i sakbytarhyllorna. Skräp lämnas i våra sopsorteringsrum eller på närmaste återvinningsstation.

Men med det sagt: låt oss byta grejer! Leksaksbil mot en rostig skruv. Rostig skruv mot en cykelpump. Cykelpump mot en morakniv. Morakniv mot en basfiol. Basfiol mot en yllefilt. Yllefilt mot en pappershatt. Pappershatt mot en fingerborg. Fingerborg mot en gul ballong. Gul ballong mot en gaspolett. Gaspolett mot en elgitarr. Elgitarr mot en pillerburk. Pillerburk mot …

soprum_2009

OORDNING I SOPRUMMEN!

Överlag sköts sopsorteringsrummen väl med några få undantag. Dessa undantag ställer dock till stora problem då våra kärl precis är anpassade för antalet boende. Så fort någon ställer något i soprummen som inte hör hemma där så kollapsar hela systemet, vilket drabbar alla i föreningen, dels genom allmän otrevnad och dels genom att extratömningar kostar dyra pengar.

Därför vill vi återigen påminna om vad som gäller: Annat skräp än hushållssopor får man själv köra till återvinningscentralen, detta gäller exempelvis frigolitemballage, byggavfall, gamla fotbad och allt annat som det inte finns kärl för. Du har 6 gratislämningar om året på återvinningscentralen! Har du inte tillgång till bil så får du spara grejerna i ditt förråd tills container finns på plats i samband med vårens och höstens städdagar.

Resize

KOMPOSTPÅSEN

Tycker du att kompostpåsen lätt blir kladdig illaluktande? I sopsorteringsrummen finns praktiska påshållare till kompostpåsen som gör det lättare att hålla den fräsch. Påshållaren ingår i matavfallsabbonemanget så om du behöver en så är det bara att ta.

 

VI I STYRELSEN ÖNSKAR ER FIN DECEMBER MED MYCKET LJUS OCH VÄRME

Comments are closed.